Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Welkom! Op de website van Vreugdekoor "Und Jetzt Weiter". Ons koor, in de wandeling ook wel afgekort tot "UJW", is opgericht in 1999 met als doel het repertoire van de Comedian Harmonists, de fameuze Duitse close-harmonygroep uit de jaren dertig van de twintigste eeuw, levend te houden.

UJW zingt dan ook de grote Schlagers van weleer: Veronika, Irgendwo auf der Welt, Ich hab' für Dich 'nen Blumentopf bestellt, Mein kleiner grüner Kaktus en vele andere.

Sinds 2008 staat het ensemble onder muzikale leiding van Mirjam Wagter Smitt. Samen brengen zij het muzikale erfgoed van de Comedian Harmonists op comedian wijze weer tot leven: theatraal en met een groot gevoel voor humor.

UJW beschikt over twee uitstekende tekstschrijvers waardoor een tekst op maat gemaakt kan worden voor een specifiek evenement. Zo klonk het lied "Janus heeft een oncofoon" tijdens een groot benefietgala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, waaraan UJW op 16 september 2012 belangeloos haar medewerking verleende met een uitermate succesvol optreden, ten bate van de Stichting Kanker in Beeld.

UJW is een chique en ludiek gezelschap, dat garant staat voor een theatraal, cabaretesk en swingend optreden.

Over de Comedian Harmonists:

De Comedian Harmonists was een bekende Duitse zanggroep die ontstond in de jaren 20 van de 20e eeuw.De groep trad op tussen 1927 en 1934 en bestond uit vijf mannelijke zangers en een pianist. Het repertoire omvatte populaire Amerikaanse liederen, traditionele volksliedjes, en adaptaties van klassieke werken die in de barbershopstijl werden bewerkt en gezongen. De Comedian Harmonists zongen op een door de jazz geïnspireerde wijze, met gebruik van falsetstem, en op vaak overdreven ironiserende wijze, hetgeen een komisch effect gaf aan de muziek.

In 1933 werd hun muziek als 'entartete' en Joodse kunst gezien en derhalve verboden. De groep viel uiteen en drie Joodse leden vluchtten uit Duitsland. De resterende leden werden aangevuld met drie niet joodse collegae en traden gedurende de oorlog nog op onder de naam Meistersingers. In de jaren 70 herleefden de muziek en de vele historische opnamen van de groep. (bron: Wikipedia)

Uitgelicht